MUSIDIVERSITAT

Fanny Marí: Espectacles en curs

 

THE TELEPHONE de Gian Carlo MENOTTI

Video Promocional

The Telephone és una òpera còmica de petit format de'n Gian Carlo Menotti, tant el text com la música. Va ser escrita per la producció del la Societat de Ballet i es va representar per primera vegada juntament amb The Medium, també de Menotti, al Teatre Heckstcher de New York, en febrer de 1947. Es va estrenar a Broadway l'1 de maig de 1947, i al Metropolitan Opera el 31 de juliol de 1965. La seva frescura, humor i temàtica, molt del nostre temps, i perfectament aplicable a la nostra vida diària la fan una òpera molt accessible per tot tipus de públic, i no únicament pels amateurs de l'òpera en general. La durada de l'òpera és d'uns 25 minuts.

La versió proposada està en l'idioma original, anglès, amb sobretítols en català. L'espectacle es fa en dues parts, a la segona es fa l'òpera i la primera part de és un recital, i la formen un cicle de cançons de Menotti, "Canti della lontananza" i una sel·lecció de "Songs of travel" de R. Vaughn Williams, també amb sobretítols en català per facilitar-ne la comprensió, amb representació teatral parcial.

Per als més petits, es representa només l'òpera còmica, tant per la durada com per la comprensió de l'espectacle. Així per tant, l'espectacle en funcions escolars variarà lleugerament en funció de l'edat dels alumnes.

TIPUS D'ESPECTACLE: Música i teatre: òpera còmica de butxaca. Acompanyat de Recital semirepresentat per als nins més grans i públic adult.

IDIOMA: anglès, amb sobretítols en català.

EDAT RECOMANADA: Per a tots els públics.

DURADA: La durada total de l'òpera és d'uns 30 minuts.

Personatges

Lucy- Soprano

Ben- Baríton

Sinopsi argumental

En Ben es presenta a l'apartament de na Lucy amb un regal... li vol proposar matrimoni abans d'anar-sen de viatge. Tot i que prova de tenir la seva atenció prou temps per poder demanar-li, na Lucy està molt ocupada amb inacabables converses telefòniques. En Ben prova fins i tot d'espenyar-li el mòbil. Finalment, no vol perdre el tren i se'n va. Però telefona a na Lucy pel camí i així li pot proposar matrimoni. Els dos tenen un duet romàntic al telèfon, durant el qual na Lucy li demana que no s'oblidi...del seu número!.

FITXA ARTÍSTICA

Lucy- Soprano: Fanny Marí

Ben- Baríton: Tomeu Bibiloni / Àlvar Servera

Piano: David Mohedano

Direcció Escènica: Joan Manel Vadell

Assistència tècnica: Tomàs Sureda

1 novembre 2009, Eivissa- Can Ventosa

Fanny Marí, soprano. Tomeu Bibiloni, Baríton. David Mohedano, piano.

Direcció Escènica: Joan Manel Vadell

Estrena: 21 abril de 2009, teatre Xesc Forteza


 

 

CURRICULUMS MEMBRES DE LA COMPANYIA

Fanny Marí   - Soprano

Nasqué a Palma. Titulada Superior de cant pel Conservatori de les Illes Balears i Bruc de Barcelona. Inicià els estudis de cant amb Eulàlia Salbanyà. i continuà amb Charles Kellis a The Juilliard School , New York, amb una beca d'estudis de Postgrau de Sa Nostra. L'any 1995 va ser guanyadora d'un d'els premis Caballé-Martí. Ha format part coral i solista de les Coral Juvenil de Joventuts Musicals, Grup Mixt Evast i Aloma, i la Coral Universitat de les Illes Balears. Ha oferit diversos recitals a les Illes Balears, Barcelona i França col·laborant especialment amb el pianista David Mohedano. Destaquen els seus rols a "La Finta Semplice" (Mozart), "La Cambiale di Matrimonio" (Rossini),   "King Arthur" (Purcell), "The Telephone" (Menotti). Ha participat en diverses temporades d'òpera del Teatre Principal cantant "Die Zauberflöte" (Mozart) i   "Madame Butterfly" (Puccini), "Rua Fosca" (M. Brunet). Col·laborant amb Simon Estes, ha cantat "Die Walküre" (Wagner), i diversos concerts. Ha participat al festival "FOCUS" de música contemporànea de New York estrenant "My name is Tian" (Anne Boyd) al Juilliard Theatre . Ha col·laborat amb les orquestres Simfònica de les Balears, Orquestra Barroca, Sinfónica de Tenerife, Camerata Orquestra de Llevant, Aula 98, Camerata Sa Nostra i Whitham Choral Society amb les quals ha cantat obres de Vivaldi, Buxtehude, Händel, Mozart, Britten, Valent , Gerard, Grieg, Falla, Orff (Carmina Burana) i Barnes, a les Illes Balears, New York, Illes Canàries i Regne Unit. Actualment combina activitat concertística, pedagògica i de recerca: és professora de cant a l'Escola Municipal de Música d'Alcúdia i al Conservatori de Mallorca, Menorca, a l'ESADIB, al Conservatori Superior i cursa estudis de Doctorat en Investigació Educativa.

Tomeu Bibiloni, bariton

Nascut a Palma. Inicia els estudis musicals sota el mestratge del seu pare B. Bibiloni i   posteriorment obté el títol de professor de piano. Es trasllada a Madrid, a L'Escuela superior de canto , on obté el Títol superior de Cant. Ha estudiat amb F. Alomar, E. Salbanyà, M. Cid, N. Ibáñez, C. Chausson, E. Matos, E. Ferrari i D. Muñoz.

Ha col.laborat amb diverses formacions orquestrals( Orquesta Sinfonica de la Comunidad de Madrid, Simfònica de les Illes Balears, Orquesta de RTVE, Orquesta de cámara de Galicia, Camerata "Sa Nostra", Filarmónica de Craiova... ) tot interpretant entre d'altres Réquiem de Faure, Ein deutsches requiem de Brahms, Magnificat de Bach, Oratori de Nadal de Saint-Säens...

Ha treballat amb els següents directors musicals i d'escena: J. López-Cobos, P. Domingo, A Zedda, P. Bender, J. Udaeta, F. Bonnín, F. Marina, R. Carsen, E. Sagi, P. L. Pizza, M. Gas, G. Tambascio, H. Rodríguez, I. Garcia...

En el camp de l'òpera ha participat a les temporades operístiques del Teatro Real de Madrid ( Dialogues des carmelitas, La Conquista di Granata, Luisa Fernanda, Ariadna auf Naxos, La Pietra del Paragone, Madame Butterfly, Boris Gogunov ), Teatro La Maestranza de Sevilla ( Don chisciotte ), Teatre Principal de Palma, ( Livietta e Tracollo, Madame Butterfly, Le Docteur Miracle ), Calvià( La Sonnambula ), Òpera de Butxaca del Teatre Sans( Rita, Les mamelles de Tirésias )

Ha participat en la gravació de diversos CD i DVD( Don Chisciotte, Luisa Fernanda, La pietra del Paragone, Curro el de Lora, La Posada de la Núvia, La Conquista di Granata )

David Mohedano,   piano

Va estudiar amb els professors Madi Pujol, Maria Jesús Salvà, Roberto Bravo (amb qui treballà al Conservatori del Liceu de Barcelona) i Claudie Desmeules, i obtingué el Títol Superior de Piano amb les màximes qualificacions.

Des que acabà els estudis ha compaginat activitat docent i concertística. Ha estat professor a l'escola del Mètode Ireneu Segarra, professor a les Colònies Musicals d'Estiu organitzades per l'Aula de Música de la UIB, mestre correpetidor als cursets   d'estiu que organitza a Mallorca i Menorca l'associació Cant i Expressió, amb la que col·labora habitualment.

Ha estat pianista acompanyant de la Coral Universitat de les Balears durant cinc anys. En 1995 es traslladà a París per col·laborar amb l'adaptació de "L'Eneida" de Virgili amb música feta per l'ocasió pel mestre Michel Musseau. Ha actuat en diverses ocasions com a solista, amb grups de cambra i com a acompanyant de cant a Mallorca, Menorca, França i Alemanya.

Actualment és professor al conservatori professional de música i dansa de Palma

JOAN MANEL VADELL CIRER, 37 anys.

Neix a Palma. Llicenciat a l'Institut de Teatre de Barcelona l'any 1999. Treballà allà mateix, entre d'altres coses al Teatre Nacional amb Francesco de Francescoantonio a l'obra MON BROSSA i amb Alfredo Arias al musical MALS D'AMOR D'UNA GATA FRANCESA. També ha treballat amb Roberto Romei al teatre Tarantana DIES MERAVELLOSOS, i al Centre Dramàtic del Vallès amb el BARO I LA LEPROSA.

Després de treballar 5 anys a Barcelona, ve a Mallorca per a treballar al muntatge AMICS de Biel Jordà, s'instal·la a l'illa, i ha treballat de llavors en ça a MARA, de res de res, LA CAPSA DE MU d'en blanc, BALI   de norai, RADIO PIRATA   de la lavanderia, UBU REI de la iguana, SEQUENCIES de   produccions del mar, SIAU BENVINGUT al teatre principal de, CAMARADA K de   produccions del mar.

Ha treballat a IB3 com a personatge secundari a LABERINT DE PASSIONS, i co-protagonista a OUS AMB CARAGOLS.

Com a direcció artística, ha impartit diversos cursos d'interpretació amb MUSIDIVERSITAT i altres organitzacions. Ha dirigit DOCTOR MIRACLE al Teatre Sans, i THE TELEPHONE amb MUSIDIVERSITAT.